Alles over Scorende Offertes Schrijven

Offertes schrijven

Interesse in deze en overige Tools?

Meld u aan als gebruiker en krijgt onbeperkt toegang tot deze financiële portal.

Een goede offerte zorgt ervoor dat uw omzet significant stijgt. Immers, een verzorgde offerte waaraan aandacht is besteed, valt op in positieve zin. Een sterke offerte straalt uit dat u goed heeft geluisterd naar uw klant. En dat u als ondernemer optimaal inspeelt op klantwensen en klantbehoeften. En nu vraagt u zich af: wat moet ik allemaal doen om een goede offerte te krijgen. Dat krijgt u hierna stapsgewijs uitgelegd.

Stap 1
Zorg voor een goede voorbereiding alvorens u de offerte gaat schrijven

Voordat u een offerte gaat schrijven, moet u eerst scherp krijgen wat u gaat aanbieden. Hiervoor is het belangrijk dat u weet wat de klant wil. Immers, u wilt iets aanbieden wat aansluit bij de wensen van de klant. Dat betekent dat u met de klant afspreekt om te achterhalen wat de klant precies wil.
Dit zijn de zogenoemde klantvoordelen van de klant.

De praktijk laat nog wel eens zien dat een offerte schrijven te weinig aandacht krijgt. En dat een offerte meer lijkt op een prijsopgaaf dan op een gericht aanbod op een klant met bepaalde klantbehoeften.

De bekende vraagwoordjes
Iemand die een goede offerte kan schrijven, kent het belang van die bekende vraagwoordjes ‘wat, waar, waarom, wanneer en hoe’. De antwoorden zijn input voor de offerte die u straks gaat schrijven.

Tip: Kijk trouwens ook eens naar een offerte met de ogen van degene die via een offerte de opdracht verstrekt. Bijvoorbeeld het Stappenplan Offerte Traject.
Je verplaatsen in de positie van de opdrachtgever kan je tot nieuwe inzichten brengen.

Tools voor deze eerste stap
In het besloten gedeelte van deze portal vindt u een Stappenplan Voorbereiding Offerte, verschillende checklists en diverse tips die u helpen met een goede voorbereiding.

Stap 2
Schrijf de offerte

De volgende stap is het schrijven van de offerte. Als gebruiker van deze portal krijgt u de beschikking over verschillende voorbeeld offertes die u kunnen helpen zelf de scorende offerte te schrijven. Ook kunt u gebruik maken van een Stappenplan Offertes Schrijven.

Stap 3
Schrijf een aanbiedingsbrief bij de offerte

Een begeleidend schrijven bij de offerte is een goed middel om extra aandacht te geven aan dingen waar in de offerte geen tijd en/of ruimte voor is. In de begeleidende brief speelt u in op wensen van de klant. Dus u geeft met een begeleidende brief een terugkoppeling naar het intakegesprek. Bovendien toont u aan met een begeleidende brief dat u goed geluisterd hebt. En als belangrijkste: in de begeleidende brief staat waarom uw bedrijf de beste keuze is voor de opdracht.

Inhoud van de begeleidende brief
Wat zet u allemaal in een begeleidend schrijven? In het besloten gedeelte van deze portal vindt u voorbeelden van begeleidende brieven met aandacht voor de inhoudelijke elementen. U merkt dat uw offertes actiever en wervender overkomen bij de klant. En dat uw offertescore door een goede begeleidende brief omhoog zal gaan.

Stap 4
Opvolgen van uw offertes

Nadat de offerte is uitgebracht kunt u het beslissingsproces nog positief proberen te beïnvloeden. Als je maar niets hoort wil je natuurlijk zo snel mogelijk iets van de klant vernemen. Die heeft het druk met andere dingen. U krijgt de beslisser(s) niet te spreken, er zijn problemen met klanten of men heeft gewoon op dit moment andere prioriteiten. Geduld is dan een schone zaak.

Belang van opvolgen offerte
U hebt al een warm contact, u kent de klant namelijk al. Achter de offerte aanbellen of e-mailen is interesse tonen. Als u uw klant vraagt naar de voorgang voor van een offerte, ervaart de klant als niet meer dan normaal. Een verkoper is immers geïnteresseerd in zijn eigen verkoop! Wilt u niet bellen, dan kunt u altijd nog een e-mail sturen. Een email met een vriendelijke boodschap om geïnteresseerd te vragen hoe het met de keuze staat.

Ook voor deze stap is een aparte tool opgenomen in deze portal voor het organiseren van de opvolging van uw offertes. Verder kunt u met een speciale rekentool zelf uw offertescore berekenen.

Interesse in deze en overige Tools?

Meld u aan als gebruiker en krijgt onbeperkt toegang tot deze financiële portal.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00