Telefonische Verkoop: houd u aan de wettelijke regels!

Gratis Artikelen

Interesse in deze en overige Tools?

Meld u aan als gebruiker en krijgt onbeperkt toegang tot deze financiële portal.

Doet uw bedrijf aan telefonische verkoop, dan is het van belang om u te verdiepen in de regels voor telefonische verkoop (telemarketing). In het onderdeel Telemarketing vindt u verschillende handige tools die u kunt gebruiken voor een professionele aanpak van uw telefonische verkoop.

Bel-me-niet Register
Als u gaat verkopen via de telefoon, moet u uw belbestand vergelijken met het Bel-me-niet Register. In dit register staan alle natuurlijke personen (consumenten en bedrijven) die u niet mag bellen. U moet deze nummers uit uw belbestand halen.

Nieuwe klanten bellen
Belt u met een consument die niet in het Bel-me-niet Register staat? Let dan op de regels die dan gelden. U moet in dat geval de nieuwe klant informeren over het Bel-me-niet Register, de mogelijkheid geven om zich in het register in te schrijven of direct uit het bestand van uw bedrijf te laten verwijderen als de klant niet meer door u gebeld wil worden

Bestaande of oude klanten bellen
Bestaande of oude klanten mag u bellen. Zelfs als ze in het Bel-me-niet Register staan. U moet dan wel vragen of ze in uw belbestand willen blijven staan. Wil de klant dat niet? Dan moet u de klant uit uw belbestand verwijderen en mag u de klant niet meer bellen voor telemarketing.

Regels voor het telefoongesprek
Er gelden ook verschillende regels voor het telefoongesprek. Direct aan het begin van het gesprek moet u vertellen namens welk bedrijf of welke organisatie u belt. En wat het doel is van het gesprek, namelijk dat het uw doel is om iets te verkopen of een afspraak met de prospect te maken.

Informatieverplichting
Tijdens het gesprek heeft u een informatieverplichting. U moet bijvoorbeeld vertellen wat u verkoopt, hoe lang de bedenktijd voor de consument is en wat de kosten zijn. Voor bepaalde overeenkomsten moet de klant de overeenkomst schriftelijk bevestigen.

Interesse in deze en overige Tools?

Meld u aan als gebruiker en krijgt onbeperkt toegang tot deze financiële portal.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00