Rekentool Berekening Uurkosten ZZP’er

Gratis Artikelen

Interesse in deze en overige Tools?

Meld u aan als gebruiker en krijgt onbeperkt toegang tot deze financiële portal.

Als ondernemer huurt ook u wellicht een ZZP’er in. Daarbij is het voor u van belang zicht te krijgen op de vraag wat een goed tarief is voor de zelfstandige interim-professional die u wilt inhuren. Het antwoord op die vraag is niet zo gemakkelijk omdat nogal wat factoren daarbij een rol spelen.

Bijvoorbeeld:
Wat zijn de risico’s van de opdracht?
Is het een leuke opdracht om te doen?
Hoe lang duurt de opdracht?
Wat zijn de tarieven van andere, vergelijkbare interim-professionals?
Wat verdient een vaste werknemer in een dergelijke functie?
Wat wil ik als opdrachtgever maximaal betalen?

In de praktijk blijkt echter dat het uurtarief van de interim-professional met name wordt bepaald door de verhouding van vraag en aanbod op de markt. Zodat bij ZZP-ers het markttarief nogal kan afwijken van de kostprijs.

Rekentool voor het berekenen van de kosten per uur 
Zowel voor u als opdrachtgever als voor de ZZP’ er is het van belang om te weten wat het minimumtarief bedraagt. Dit is te berekenen door ervan uit te gaan dat u als ondernemer uzelf als werknemer in dienst neemt (zoals in een BV). Vervolgens bepaalt u wat u als werknemer elke maand bruto moet verdienen. Daarbovenop berekent u de verschillende opslagen voor bijvoorbeeld acquisitiekosten, ontwikkelingskosten, pensioen, verzekeringen, administratie, enzovoort. Dat bedrag deelt u tot slot door het aantal door u geschatte aantal factureerbare uren. Hieruit volgt een kostendekkend tarief.

Kent u de kostprijs dan kent u zowel als opdrachtgever als opdrachtnemer de maatstaf waarop het tarief kan worden gebaseerd. Als u de kostprijs goed kent, kunt u motiveren waarom u ervan afwijkt, zowel omhoog als omlaag.

Interesse in deze en overige Tools?

Meld u aan als gebruiker en krijgt onbeperkt toegang tot deze financiële portal.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00