Gratis checken van ingevulde belastingaangifte

Fiscaal

Interesse in deze en overige Tools?

Meld u aan als gebruiker en krijgt onbeperkt toegang tot deze financiële portal.

De Aangiftecheck via www.aangiftecheck.nl is een initiatief van de Bond voor Belastingbetalers (de BvB). Ieder jaar moet u als particuliere belastingplichtige aangifte doen voor de inkomstenbelasting. De Aangiftecheck biedt u een gratis hulpmiddel hierbij.

Wat doet de aangiftecheck?
De Aangiftecheck controleert op de meest vergeten fiscale voordelen. Deze online second opinion kijkt onder meer of bij fiscaal partners de beste verdeling is toegepast, of u geen kortingen bent vergeten en of u wel optimaal gebruik hebt gemaakt van uw aftrekposten.

Hoe werkt deze check in de praktijk?
Het gebruik van de tool is anoniem. Belastingsituaties kunnen soms complex zijn, de tool is dan ook nog niet voor alle situaties geschikt.

Stap 1
Via de website wordt u gevraagd om de PDF van uw belastingaangifte in te lezen. De inhoud daarvan blijft volledig anoniem.

Stap 2
Met de Aangiftecheck wordt bekeken of er tips voor u zijn en wordt u aangifte herberekend.

Stap 3
Als er tips zijn en informatie voor u is, wordt uw e-mailadres gevraagd. De tips worden getoond en automatisch per e-mail verzonden.

Eigen bijdrage
Heeft u een direct voordeel van € 100 of meer, dan wordt u een kleine bijdrage gevraagd.

Welke belastingtips?
Iedere gebruiker ontvangt relevante belastingtips over zijn aangifte. Het gaat om zaken als:
Eigen woning
Giften
Aftrekposten
Vermogen
Heffingskortingen
Toeslagen

Tot slot
Via een startknop doorloopt u een eenvoudig stappenplan. Uit recent onderzoek samen met het consumentenprogramma Kassa! blijkt dat de mensen die de Aangiftecheck gebruiken minimaal hetzelfde resultaat krijgen als de mensen die een belastingadviseur inschakelen voor hun aangifte. Wel bleek de Aangiftecheck meer tips en voordeel op te leveren dan het inschakelen van een extern adviseur.

www.aangiftecheck.nl

Interesse in deze en overige Tools?

Meld u aan als gebruiker en krijgt onbeperkt toegang tot deze financiële portal.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00