Stappenplan Bepalen Salaris Werknemer

Personeel

Interesse in deze en overige Tools?

Meld u aan als gebruiker en krijgt onbeperkt toegang tot deze financiële portal.

Veel werkgevers zitten met deze vraag: Hoe bepaal je als werkgever het salaris van je nieuwe ? Wat is een marktconforme beloning? Het vaststellen van het salaris is iets waar je goed over moet nadenken. Weeg alle belangrijke aspecten daarin mee.

Belang van een goed afgewogen salaris 
Een goed afgewogen salaris bindt uw personeel voor een langere tijd aan het bedrijf. Is salaris te laag dan zal uw werknemer op termijn ontevreden worden. En zich afvragen of het geboden salaris wel marktconform is. Een goede werknemer zal zijn heil elders gaan zoeken. Met voor u als resultaat: opnieuw een vacature. Aan de andere kant wilt u ook niet een te hoog salaris betalen. U moet dus scherp krijgen wat uw werknemer ‘waard’ is in de markt.

De volgende vier stappen geven u meer inzicht in deze vraag naar het juiste salaris.

Stap 0
Valt uw bedrijf onder een bepaalde CAO
 

Is dit het geval dan wordt het te bepalen salaris een stuk makkelijker. De CAO geeft dan uitsluitsel over het salaris.Stap 1
Wat betaalt uw concurrent?

Kijk in personeelsadvertenties (salarisindicaties). Het raadplegen van allerhande salarisonderzoeken en salariswebsites kan u verder helpen. Bedenk wel dat niet alle salarisonderzoeken even representatief zijn.
U kunt overwegen om zelf deel te nemen aan een salarisonderzoek. Dat kost u alleen wat tijd en u beschikt daarmee over het rapport dat u relatief weinig geld kost of zelfs gratis is.
Stap 2
Wat biedt u nog meer dan alleen het salaris?
Een relatief laag salaris kunt u compenseren met extra secundaire arbeidsvoorwaarden. Zoals een auto van de zaak, een premievrij pensioen of een dertiende maand.
Denk ook aan faciliteiten in verband met bijvoorbeeld kinderopvang en de mogelijkheid om thuis te werken.
Stap 3
Bepaal uw totale personeelskosten voor deze werknemer
De kosten van een werknemer zijn altijd hoger dan alleen het brutosalaris. Ga ervan uit dat er ongeveer 20 tot 35 procent bovenop het brutosalaris komt.In het besloten gedeelte van deze portal vindt u een Stappenplan voor het invoeren van Salarisschalen in uw bedrijf.

Dit deel is afgeschermd

Word een betalende gebruiker en krijg direct toegang!

Interesse in deze en overige Tools?

Meld u aan als gebruiker en krijgt onbeperkt toegang tot deze financiële portal.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00