Personeelsmanagement voor het MKB

Personeel

Interesse in deze en overige Tools?

Meld u aan als gebruiker en krijgt onbeperkt toegang tot deze financiële portal.

Personeelsmanagement gaat over de manier waarop een bedrijf of organisatie haar medewerkers inzet, stimuleert en ontwikkelt om haar strategie en beleidsdoelstellingen te realiseren. In bedrijfskundige termen kunnen we op twee manieren naar medewerkers kijken: vanuit het bedrijf of de organisatie en vanuit de werknemer.

Personeelsmanagement vanuit het bedrijf

Het organisatieperspectief ziet de werknemer als ‘resource’. Het gaat dan primair om de kwaliteit en kwantiteit van competenties (kennis en vaardigheden). Daar staat een zeker aanbod aan personeel tegenover. Ook daar gaat het om competenties vanuit het arbeidsaanbod. Maar ook breder:

– Hoe gaan we met het personeel om?
– Hoe moeten we ze ontwikkelen en belonen?
– Hoe zorgen we voor hun welzijn en veiligheid zodat we nu en op termijn over een optimaal personeelsbestand beschikken.

Personeelsmanagement vanuit de werknemer

Het werknemersperspectief beschouwt de medewerker als –interne– klant. De medewerker zet zich in om organisatiedoelstellingen te verwezenlijken. Maar een werknemer heeft daarnaast ook individuele doelstellingen en ambities op het terrein van persoonlijke ontwikkeling, arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden. Mensen zijn er voor de organisatie, maar de organisatie is er ook voor de werknemer.

In het besloten deel van deze portal vindt u verschillende tools voor Personeelsmanagement.
Onder meer belangrijke Planningtools en Projectmanagement Tools, een Stappenplan Effectief gebruik nieuwe Personeelstools, de belangrijkste Personeelsvraagstukken in het MKB en een video “Personeelsmanagement in tijden van verandering”.

Dit deel is afgeschermd

Word een betalende gebruiker en krijg direct toegang!

Interesse in deze en overige Tools?

Meld u aan als gebruiker en krijgt onbeperkt toegang tot deze financiële portal.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00