Alles over Personeel

Personeel

Interesse in deze en overige Tools?

Meld u aan als gebruiker en krijgt onbeperkt toegang tot deze financiële portal.

Personeel is een bedrijfsthema met veel verschillende onderdelen. Allereerst gaat het om het aannemen van personeel (Werving & Selectie en contract). Vervolgens om het managen van de werknemer binnen het geheel van het bedrijf en als individu met eigen verlangens en wensen en belangen. Tot slot om het vertrek van de werknemer, al dan niet vrijwillig.

Fase 1
Personeel aannemen

Werven en selecteren
Werving & Selectie is één van de meest opvallende onderdelen van personeelsmanagement. De P&O-afdeling treedt met de wervingsadvertenties naar buiten en bepaalt daarmee voor een deel het gezicht van de organisatie. Om goede response te krijgen, is het belangrijk om in het goede medium te staan. En ook om de juiste doelgroep aan te spreken.

In het besloten deel van deze portal vindt u verschillende handige tools voor deze fase van Werving & Selectie. Zoals een Stappenplan voor Werving & Selectie Personeel, een Stappenplan Sollicitatieprocedure, een Checklist Nieuwe Start Werknemer en een Doe-het-zelf Pakket Werven nieuwe medewerkers.

Een passend arbeidscontract
Als u personeel wilt aannemen, kunt u kiezen uit vele verschillende arbeidscontracten. Er bestaan drie soorten arbeidscontracten: een vast contract, een tijdelijk contract en een flexibel contract. Een arbeidsovereenkomst is een contract tussen werkgever en werknemer. In dit contract maken beiden afspraken over bijvoorbeeld de hoogte van het loon. En bijvoorbeeld ook over de duur van het contract.

Fase 2
Personeelsmanagement

Personeelsmanagement voor het MKB gaat over de manier waarop een bedrijf of organisatie haar medewerkers inzet, stimuleert en ontwikkelt om haar strategie en beleidsdoelstellingen te realiseren. In bedrijfskundige termen kunnen we op twee manieren naar medewerkers kijken: vanuit het bedrijf of de organisatie en vanuit de werknemer.

In dit onderdeel vindt u tools op het gebied van Personeelsmanagement,  Planningtools en Projectmanagement Tools, een Stappenplan Effectief gebruik nieuwe Personeelstools, een handig overzicht van de Personeelsvraagstukken in het MKB en en video over Personeelsmanagement in tijden van verandering.

Fase 3
Ontslag van personeel

In het besloten gedeelte van deze portal over het ontslag van personeel vindt u een overzicht met de zes belangrijkste overeenkomsten voor vast en flexibel personeel. Inclusief de mogelijkheden om ze te beëindigen. Daarnaast vindt u elders in deze portal verschillende digitale ontslagtools.

Interesse in deze en overige Tools?

Meld u aan als gebruiker en krijgt onbeperkt toegang tot deze financiële portal.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00