Overzichtstool Negatieve rente per Bank

Bank

Interesse in deze en overige Tools?

Meld u aan als gebruiker en krijgt onbeperkt toegang tot deze financiële portal.

Bij een negatieve spaarrekening krijgt u op uw spaargeld geen rente, maar moet u betalen aan uw bank om daar te mogen sparen. Onderneem dus actie en zorg ervoor dat uw banksaldo onder de limiet blijft voor negatieve rente.

Wie of wat is oorzaak van negatieve spaarrente?
Hoe komt een negatieve spaarrente tot stand? De voornaamste oorzaak van negatieve spaarrente ligt bij  de Europese Centrale Bank (ECB). Deze instantie is verantwoordelijk voor het monetaire beleid van de Europese Unie en bepaalt de hoogte van de rente. Die rente is al lange tijd extreem laag. Dat komt omdat de ECB niet wil dat mensen sparen, maar juist geld uitgeven. Dat is goed voor de economie.

Banken hebben last van lage rente
Banken hebben hinder van een lage rente en maken daardoor in bepaalde gevallen zelfs verlies. Maar ze zijn huiverig om een negatieve spaarrente in te voeren voor particuliere spaarders. Dit vanwege een negatieve publiciteit.

Overzicht banken ivm geen of een negatieve spaarrente
De eerste spaarrekeningen zonder rente (0%) zijn inmiddels een feit. Bij een aantal banken betalen vermogende spaarder al voor spaargeld. In het besloten gedeelte is een Overzichtstool opgenomen waarin u ziet welke banken momenteel geen of een negatieve spaarrente hebben. Zodat u actie kunt ondernemen als dat nodig is vanwege uw behoefte om uw spaarvermogen te spreiden over verschillende banken.

Dit deel is afgeschermd

Word een betalende gebruiker en krijg direct toegang!

Interesse in deze en overige Tools?

Meld u aan als gebruiker en krijgt onbeperkt toegang tot deze financiële portal.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00