Rekentool Berekening Vakantiegeld Werknemer

Automatisering - ICT

Interesse in deze en overige Tools?

Meld u aan als gebruiker en krijgt onbeperkt toegang tot deze financiële portal.

In de regel wordt het vakantiegeld eenmaal per jaar uitbetaald in mei. Dat hoeft echter niet perse. Andere manieren van uitbetalen komen ook voor.

Andere vorm van betalen
Soms krijgt een werknemer het vakantiegeld bij iedere loonbetaling. Bijvoorbeeld als het gaat om een oproepkracht of een vakantiewerker. Dit is overigens alleen toegestaan als dit is geregeld in het arbeidscontract. Ook is het van belang dat het is vermeld op het loonstrookje.

Vakantiegeld en uit dienst gaan
Gaat uw werknemer uit dienst, dan krijgt deze het opgebouwde vakantiegeld uitgekeerd bij de laatste loonbetaling of bij de eindafrekening.

Vakantiegeld en voorschot
Het kan gebeuren dat uw werknemer in geldproblemen zit en dat deze per direct extra geld nodig heeft. Er zijn werknemers die hier rekening mee willen houden. In dat geval vraagt de werknemer om een voorschot op het vakantiegeld. De werknemer krijgt dan (een deel van) het vakantiegeld eerder uitbetaald. Niet elke werkgever houdt echter rekening met acute geldproblemen van de werknemer. Bent u werkgever en wilt u rekening houden met acute geldproblemen van uw werknemer, neem dan de hiervoor geldende bepalingen op in de huisregels van uw bedrijf.

Tot slot: betaal vakantiegeld op tijd aan uw werknemer!  Geen vakantiegeld of vakantiegeld te laat betalen kan leiden tot een loonvordering van uw werknemer. Betaal het vakantiegeld dus tijdig uit.

In het besloten gedeelte vindt u twee Rekentools voor de berekening van het vakantiegeld.

Dit deel is afgeschermd

Word een betalende gebruiker en krijg direct toegang!

Interesse in deze en overige Tools?

Meld u aan als gebruiker en krijgt onbeperkt toegang tot deze financiële portal.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00