Laatste Artikelen
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

HRM

-> Beloning en Functiewaardering
terug naar overzicht bedrijfsthema's

Rekenhulp Loonbelasting
De Belastingdienst heeft de Rekenhulp Loonbelastingtabellen gepubliceerd. Na het beantwoorden van enkele vragen genereert de rekenhulp de juiste loonbelastingtabel voor uw situatie. De rekenhulp komt in plaats van de loonbelastingtabellen die de Belastingdienst jaarlijks publiceerde op belastingdienst.nl.

Tool Overzicht Salarisschaal per soort Beroep
In deze Tool zijn de beroepen gecategoriseerd naar negen salarisschalen. Steeds wordt het start- en het eindsalaris vermeld. Tevens is aangegeven welke secundaire arbeidsvoorwaarden gelden bij de beroepen.

Bruto Salaris per Functie opvragen
Met deze Salarischeck is het mogelijk om een bepaald salaris te vergelijken met beroepsgenoten in een vergelijkbare omstandigheid.

Overwerk Calculator
U kunt als werkgever met deze Overwerk Calculator per werknemer een inschatting maken hoeveel werk deze gratis doet voor u als werkgever. Bij een verschil van mening over het aantal uren overwerk kunt u uw werknemer vragen om deze Overwerkcalculator ook in te vullen.

Rekentool Berekening Minimumloon
Vul in deze Rekentool voor de berekening van het Minimumloon het aantal uren in dat uw werknemer werkt en de leeftijd van uw werknemer en deze tool berekent dan voor u de hoogte van het minimumloon.

Digitale Vergelijkingstool voor Beloning
Met behulp van deze Digitale Vergelijkingstool voor Beloning kunt u zien hoe de primaire beloning binnen uw bedrijf of organisatie zich verhoudt tot de gemiddelde primaire beloning op de arbeidsmarkt. 

Tool Salaris Vergelijking per Functie
Wat verdienen werknemers met soortgelijke werkervaring in een vergelijkbaar vakgebied? Bereken wat het  gemiddelde brutosalaris is  en welke (secundaire) arbeidsvoorwaarden. Bent u werkgever en gaat u personeel aannemen of salarisgesprekken voeren met uw medewerkers dan is deze Salaristool een nuttige ondersteuning.

Tool voor Salarisindicatie
Met deze tool kunt u per sektor en per functie nagaan wat een indicatie is voor een redelijke beloning. Nuttig bij salarisonderhandelingen of bij het aannemen van nieuw personeel. U kunt bij deze tool verschillende variabelen invoeren, zoals opleidingsniveau en aantal jaren werkervaring. De tool is gemakkelijk te bedienen.

Digitale Uitleg Onderdelen Loonstrookje
Op de salarisstrook voor uw personeel staat veel informatie, veelal in cijfers. Voor veel werknemers is niet direct duidelijk wat al deze termen en cijfers beteken. Deze flash-presentatie geeft uitleg per onderdeel van de loonstrook een toelichting. Bij ieder onderdeel van de salarisstrook staat een heldere beschrijving. Ga met de muis over het betreffende vlak te gaan en u leest de uitleg. Digitale informatiepaper over Functiewaardering
Functiewaarderingssystemen worden in een groot deel van ‘werkend Nederland’ gebruikt ter onderbouwing van de beloningsstructuur. In veel bedrijfstakken en bedrijven worden functiewaarderingssystemen gebruikt om functies te waarderen, in te delen en om vervolgens een beloningsstructuur (functiegroepen en salarisschalen) te maken. In deze digitale informatiepaper komt aan de orde onder meer de verschillende wijzen/methoden van functiewaardering, de aanpak van een functiewaarderingsproject en ontwikkelingen op het gebied van functiewaardering.


Tool voor een Salaris Indicatie
Een salarisindicatie heeft u nodig als u een werknemer wilt aannemen en nog niet goed weet hoeveel hij of zij moet gaan verdienen. Een goede salarisindicatie in de vorm van een Loonindex. De Loonindex maakt een directe online vergelijking van uw eigen situatie ten opzichte van wat het Nederlandse gemiddelde salaris van een vergelijkbare functie. Dit zowel voor wat betreft primaire als secundaire beloning.


Tool voor het Bepalen van het Juiste Salaris Werknemer
Met deze Tool kunt u als werkgever snel bepalen wat het salaris van uw werknemer per functietype ongeveer zou moeten zijn.

Salaris Tool voor een goede Salarisindicatie


Tool voor internationale vergelijking Salarissen
Met deze tool kunt u internationale ontwikkelingen op het gebied van salarissen volgen. U vergelijkt hiermee het salaris van uzelf of uw werknemer met de salarissen in tachtig verschillende landen.


Gratis welkomstgeschenk

Als nieuwe gebruiker van de Digitale Ondernemer ontvangt u de software Prognoses & Jaarcijfers (ontwikkeld i.s.m. Deloitte) helemaal gratis! (winkelwaarde € 79,-)

(*) U ontvangt het welkomstgeschenk na betaling van het abonnementsgeld. Dit aanbod is niet geldig bij het kennismakingsabonnement.