Laatste Artikelen
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Besparen op uw bedrijfskosten? Maak een Kostenbesparingsplan

Voor het bepalen van de fiscale winst trekt u de kosten van uw brutowinstmarge (omzet minus de directe kosten) af. Hoe hoger de kostenaftrek des te lager de te betalen belasting. Het aftrekken van kosten is daarom aan regels gebonden. Voor uw bedrijf is het van belang om uw bedrijfskosten goed in de gaten te houden. En de bedrijfskosten die u maakt ook fiscaal op een optimale manier af te trekken.

Aftrekbare bedrijfskosten
De uit zakelijk oogpunt gemaakte kosten zijn vrijwel altijd aftrekbaar, zolang het binnen redelijke grenzen plaatsvindt en deze noodzakelijk zijn voor de uitoefening van uw onderneming. Voor het toestaan van de aftrekpost wordt alleen rekening gehouden met het zakelijk motief, er vindt dus geen toetsing plaats.

Veel voorkomende aftrekposten zijn inkoopkosten, Personeelskosten, Afschrijvingen, Verkoopkosten, Vervoerskosten, Huisvestingskosten, Kantoorkosten en voorraadkosten.Wilt u uw nettowinst verhogen dan is het van belang dat uw focus ligt zowel op lagere uitgaven als efficiëntere bedrijfsprocessen binnen de inkoop van goederen en diensten. U loopt daarbij het risico dat de mogelijkheden van het besparen op uw bedrijfskosten onvoldoende worden benut.

Hulpmiddelen om een kostenbesparingplan te maken
Wilt u met een kostenbesparingsplan aan de gang? Meld u dan aan als gebruiker van de portal Financiële Tools voor het MKB. U krijgt dan onder meer de beschikking over een Checklist Kostenbesparing en een Rekentool om uw bedrijfskosten in rekening te brengen. Zodat u gericht op uw bedrijfskosten kunt bezuinigen.
Klik hier voor meer informatie en aanmelding

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief


Share |

Liquiditeitsbegroting: Het belang van een Liquiditeitsbegroting
Financieel Management: Let op uw financiŽle risico
Liquiditeitsbegroting: Maak regelmatig een Liquiditeitsbegroting
Salariskosten: Wat zijn voor de werkgever de Salariskosten van een Werknemer?
Jaarrekening lezen: Hoe haalt u informatie uit uw jaarrekening?
Kostenbesparing: Suggesties voor kostenbesparing in uw bedrijf
Kredietbeoordeling: Zorg voor goede voorbereiding bij uw Kredietaanvraag
Cashflow - Hoe zorgt u voor verbetering van uw Cashflow?
Aanvragen Krediet: Waarop moet u letten bij Kredietaanvraag?
Exploitatiebegroting: Aandachtspunten bij een Exploitatiebegroting

Als nieuwe gebruiker van de Digitale Ondernemer ontvangt u de software Prognoses & Jaarcijfers (ontwikkeld i.s.m. Deloitte) helemaal gratis! (winkelwaarde € 79,-)

(*) U ontvangt het welkomstgeschenk na betaling van het abonnementsgeld. Dit aanbod is niet geldig bij het kennismakingsabonnement.