Laatste Artikelen
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Aanvragen Krediet: Waarop moet u letten bij Kredietaanvraag?

De bereidheid van de banken om krediet te verlenen aan het MKB is nog steeds beperkt. Banken zijn in de regel wel bereid om krediet te verlenen, maar zijn daarbij nog steeds risicomijdend. Als u een kredietaanvraag bij de bank gaat indienen, moet u zich dus goed voorbereiden. Dit zijn in het bijzonder de aandachtspunten waarop u moet letten bij het aanvragen van een krediet.

Kredietadvies 1
Laat zien dat alles keurig geregeld is.

Als u de processen binnen uw organisatie goed op orde heeft, maakt u een betrouwbare indruk op de bank. U moet hierbij denken aan de processen op het gebied van financiële rapportages, uw facturering, uw debiteurenbeheer, uw voorraadbeheer en uw crediteurenbeheer. Daarnaast is het ook belangrijk dat u kostenbewust opereert. Dat houdt in dat uw uitgaven noodzakelijk zijn voor uw onderneming.

Kredietadvies 2
Zorg dat u beschikt over een Zakelijke Rekenbank

Om een krediet bij een bank te kunnen afsluiten, heeft u een zakelijke rekening nodig. En uw volledige bedrijfsomzet moet via deze rekening lopen. Zo kan de bank waar u uw krediet afsluit beter inschatten welke risico’s ze eventueel loopt als ze u een krediet verleent.

Kredietadvies 3
Kom uw betaalafspraken na

Het is belangrijk dat u zowel uw afnemers als de bank volgens de gemaakte afspraken betaalt. Hiermee voorkomt u een registratie bij het BKR (Bureau Krediet Registratie). Deze registratie wordt door bank gebruikt bij de beoordeling van uw kredietaanvraag.

Kredietadvies 4
Zorg dat u staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel

Wie een eigen zaak begint, is wettelijk verplicht zich in te schrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK).
De bank heeft bij uw aanvraag van een krediet dan ook uw inschrijvingsnummer nodig. Ook is het belangrijk dat uw gegevens bij de KvK actueel zijn. Zorg er daarom voor dat u uw cijfers binnen zes maanden na het boekjaar deponeert. Deze gebruikt de bank bij uw kredietaanvraag.

Kredietadvies 5
Laat uw ondernemingsplan beoordelen door een expert
Bij uw aanvraag voor een krediet vraagt de bank ook om uw ondernemingsplan. Het is belangrijk dat ook een expert uw plannen heeft getoetst en goedgekeurd. Als expert kunt u een accountant, boekhouder of administratiekantoor inschakelen.

Kredietadvies 6
Bekijk ook uw alternatieven
Een krediet via de bank is niet de enige manier om uw onderneming te financieren. Kijk daarom ook altijd goed naar uw alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan subsidie, eigen geld en geld via familie en vrienden.

Digitale hulp nodig bij uw voorbereiding en aanvragen van een krediet?
Meld u dan aan bij de portal Financiële Tools voor het MKB. U krijgt dan als gebruiker de beschikking over vele nuttige financiële tools. Onder meer een Stappenplan voor het Verkrijgen van een Bedrijfsfinancierbank, een Voorbeeldrapport Kredietaanvraag en een infopaper over hoe u succesvol een krediet kunt aanvragen. Ook heeft u als gebruiker recht op een onafhankelijk kredietadvies voor het verkrijgen van een zakelijk krediet.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief


Share |

Liquiditeitsbegroting: Het belang van een Liquiditeitsbegroting
Financieel Management: Let op uw financiŽle risico
Liquiditeitsbegroting: Maak regelmatig een Liquiditeitsbegroting
Salariskosten: Wat zijn voor de werkgever de Salariskosten van een Werknemer?
Jaarrekening lezen: Hoe haalt u informatie uit uw jaarrekening?
Kostenbesparing: Suggesties voor kostenbesparing in uw bedrijf
Kredietbeoordeling: Zorg voor goede voorbereiding bij uw Kredietaanvraag
Cashflow - Hoe zorgt u voor verbetering van uw Cashflow?
Exploitatiebegroting: Aandachtspunten bij een Exploitatiebegroting
Besparen op uw bedrijfskosten? Maak een Kostenbesparingsplan

Als nieuwe gebruiker van de Digitale Ondernemer ontvangt u de software Prognoses & Jaarcijfers (ontwikkeld i.s.m. Deloitte) helemaal gratis! (winkelwaarde € 79,-)

(*) U ontvangt het welkomstgeschenk na betaling van het abonnementsgeld. Dit aanbod is niet geldig bij het kennismakingsabonnement.