Laatste Artikelen
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Cashflow - Hoe zorgt u voor verbetering van uw Cashflow?

Gemiddeld moet een mkb-ondernemer ruim 40 dagen wachten op zijn geld. Hierdoor zijn de laatste jaren veel kleine en middelgrote bedrijven in de problemen geraakt of zelfs failliet gegaan. ‘Uit cijfers blijkt dat jaarlijks ruim 2,5% van alle facturen die mkb’ers versturen als oninbaar worden afgeschreven. Dat betekent dat het mkb op jaarbasis een bedrag van meer dan 1 miljard euro misloopt.

Het beheersen van uw cashflow is van groot belang voor het voortbestaan van uw bedrijf. Zeker als uw bedrijf grote uitgaven moet doen, bijvoorbeeld in de maand mei. Door het uitkeren van vakantiegeld in mei en daarmee ook de dubbele afdracht loonbelasting in de maand juni komen nogal wat bedrijven in de problemen.

Hetzelfde geldt voor het uitkeren van de eindejaarsuitkering in december en de extra afdracht loonbelasting hierover in januari. Beide kosten, het vakantiegeld, de eindejaarsuitkering en de extra afdracht loonbelasting, zijn te voorzien en daarmee dus gemakkelijk mee te nemen voor het beheersen van uw cashflow.

Het beheersen van de cashflow is van belang om daarmee een goede stroom inkomsten te hebben om uitgaven tijdig te kunnen doen. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw cashflow te beheersen en zo geen liquiditeitstekorten te krijgen. De volgende adviezen voor uw cashflow zijn hiervoor bedoeld.Advies Verbetering van uw Cashflow 1
Hanteer een strikt debiteurenbeleid. Factureer tijdig, maak gebruik van aanmaningen of maak gebruik van de mogelijkheid tot het incasseren van uw facturen. Hierbij kunt u zelf de datum bepalen wanneer u deze betalingen geïncasseerd wilt hebben. Structureer uw debiteurenbeheer tot een gestandaardiseerd proces met vaste afspraken en een duidelijke taakverdeling.

Advies Verbetering van uw Casflow 2
Ook kunt u werken aan een verbetering van uw cashflow via uw crediteurenbeheer. Betaal facturen op de vervaldatum. Bij de meeste boekhoudpakketten is het mogelijk automatisch betalingen per datum te verrichten.

Advies Verbetering van uw Casflow 3
Genereer maandelijks uw resultaten en controleer, bespreek en stuur bij aan de hand van deze resultaten. Vergelijk het verloop van uw cijfers aan de hand van uw begroting die u in het begin van het jaar hebt opgesteld. Maak bij concrete liquiditeitsproblemen een liquiditeitsprognose voor de komende maanden op basis van verschillende scenario’s.

Advies Verbetering van uw Cashflow 43
Zorg voor software om uw cashflow te kunnen berekenen. Meldt u zich aan voor de portal Financiële Tools voor het MKN dan kunt u onder meer gebruik maken van een handige cashflowtool. Deze cashflowtool voor het verbeteren van uw cashflow laat u als ondernemer zien hoe u met een aantal snelle verbeteringen in uw factuur- en betaalproces een cashflowverbetering kunt realiseren die kan oplopen tot 10 procent van de jaaromzet. Met het gebruik van deze cashflowtool ontvangt u binnen enkele minuten tips over verbetering en aandachtspunten in uw betaal- en inproces. Naast deze tool krijgt u ook nog de beschikking over vele handige financiële tools voor het financieel managen van uw bedrijf.

Meld u daarom vandaag nog aan! Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief


Share |

Liquiditeitsbegroting: Het belang van een Liquiditeitsbegroting
Financieel Management: Let op uw financiŽle risico
Liquiditeitsbegroting: Maak regelmatig een Liquiditeitsbegroting
Salariskosten: Wat zijn voor de werkgever de Salariskosten van een Werknemer?
Jaarrekening lezen: Hoe haalt u informatie uit uw jaarrekening?
Kostenbesparing: Suggesties voor kostenbesparing in uw bedrijf
Kredietbeoordeling: Zorg voor goede voorbereiding bij uw Kredietaanvraag
Aanvragen Krediet: Waarop moet u letten bij Kredietaanvraag?
Exploitatiebegroting: Aandachtspunten bij een Exploitatiebegroting
Besparen op uw bedrijfskosten? Maak een Kostenbesparingsplan

Als nieuwe gebruiker van de Digitale Ondernemer ontvangt u de software Prognoses & Jaarcijfers (ontwikkeld i.s.m. Deloitte) helemaal gratis! (winkelwaarde € 79,-)

(*) U ontvangt het welkomstgeschenk na betaling van het abonnementsgeld. Dit aanbod is niet geldig bij het kennismakingsabonnement.