Laatste Artikelen
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Goede Vermogensopbouw DGA van belang voor Pensioen

Om later in uw pensioen te kunnen voorzien, heeft u als Directeur Groot Aandeelhouders (DGA's) wellicht vermogen apart gezet in uw Holding BV of Pensioen BV. Voor een goed pensioen gaat het dan om grote bedragen. Daarnaast kan uw Holding of werkmaatschappij overtollige kasgelden wegzetten voor later.

Hoe zorgt u dan als DGA voor een goede vermogensopbouw? Beleggen is een mogelijkheid. Dit is echter niet voor iedere onderneming weggelegd. Uw beleggingen mogen het voortbestaan van uw bedrijf natuurlijk nooit op het spel zetten. Doen zij dat wel dan kan er bij faillissement toe leiden dat u als bestuurder persoonlijk aansprakelijk wordt gesteld voor schulden van de vennootschap op basis van wanbestuur. Allereerst moet de doelomschrijving van de vennootschap dit toelaten, maar ook de beschikbare middelen moeten daar ook voor geschikt zijn.Beleggen kan helemaal verkeerd uitpakken, ook op lange termijn. Waarin en voor welke bedragen moet u dan beleggen? Ook derivaten kunnen daar een rol in spelen, niet om te speculeren maar juist om risico's mee af te dekken. Bijvoorbeeld omdat u geen koersrisico wilt lopen.

Bereid u goed voor alvorens u een besluit neemt in het kader van uw vermogensopbouw voor later. Win goed advies in en zorg ervoor dat u begrijpt wat u doet. Neem uiteindelijk zelf het besluit en laat dit niet aan anderen (al dan niet deskundig) over!

Digitale Hulp nodig?
Wilt u zich goed voorbereiden en zelf alvast gaan rekenen dan kunt u aan de slag met een Rekenmodel Vermogensopbouw DGA. Met dit rekenmodel berekent u of u als DGA uw vermogen bet best kunt opbouwen in de BV of in privé. Met het nieuwe belastingstelsel is het voor een DGA al snel voordeliger om de vermogensopbouw te doen in privé. Maar om hoeveel verschil gaat het precies? Dit Rekenmodel Vermogensopbouw DGA toont in beide situaties het verschil en de vermogensopbouw gedurende de looptijd.

Dit Rekenmodel Vermogensopbouw DGA is onderdeel van de portal Fiscale Tools voor het MKB. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief


Share |

Loonbelasting afdragen: Uw werkgeversplichten bij afdragen Loonbelasting
Fiscale Regelingen: Welke fiscale regelingen zijn er voor het MKB?
Kosten Aftrek: Hoe zit het met de Fiscale Aftrek van uw Kosten?
Loonheffing voor werkgever: Bereken zelf uw loonheffing
Btw-aangifte per kwartaal geeft u rentevoordeel en scheelt tijd
Werkt uw vrouw mee in uw bedrijf? Zorg voor belastingbesparing
Fiscale oudedagsreserve (FOR): zorg voor voldoende liquide middelen
Gescheiden? Hoe zit het dan met de verdeling van ouderdomspensioen?
Over Goodwill - Fiscale aspecten van goodwill
Middeling voor de belasting - Wat is middeling?

Gratis welkomstgeschenk

Als nieuwe gebruiker van de Digitale Ondernemer ontvangt u de software Prognoses & Jaarcijfers (ontwikkeld i.s.m. Deloitte) helemaal gratis! (winkelwaarde € 79,-)

(*) U ontvangt het welkomstgeschenk na betaling van het abonnementsgeld. Dit aanbod is niet geldig bij het kennismakingsabonnement.