Laatste Artikelen
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Btw-aangifte per kwartaal geeft u rentevoordeel en scheelt tijdAls u als ondernemer uw aangifte btw van uw onderneming per kwartaal doet, dan is het rentevoordeel van een kwartaalaangifte in vergelijking met een maandaangifte in uw voordeel. Kwartaalaangifte is toegestaan (2011) ook al draagt u per kwartaal meer dan € 15.000 aan omzetbelasting. De crisismaatregel die dit mogelijk maakt geldt sinds 1 januari 2009 en zou komen te vervallen aan het eind van 2010. Deze regeling is verlengd tot en met het laatste kwartaal van 2011.
Maakt u nu gebruik van de crisismaatregel, dan kunt u de btw per kwartaal blijven betalen tot de regeling is afgelopen. Als uw onderneming dan per kwartaal meer dan € 15.000 afdraagt, moet u daarna weer aangifte per maand gaan doen.Om van de regeling gebruik te kunnen maken, moet u toestemming vragen aan de belastinginspecteur waar uw onderneming onder valt.
Door gebruik te maken van deze crisismaatregel heeft u dus langer de beschikking over het af te dragen btw-bedrag en natuurlijk een rentevoordeel. Daarnaast bent u op jaarbasis ook nog eens minder tijd kwijt met uw aangifte btw. Vier aangiftes kosten nu eenmaal minder tijd dan twaalf. Op jaarbasis blijft uw onderneming gewoon hetzelfde bedrag aan btw afdragen.

Rekentool Berekening Rentevoordeel BTW-aangifte
Meld u zich vandaag nog aan als gebruiker van de portal Fiscale Tools voor het MKB. Met deze Rekentool Berekening Rentevoordeel BTW-aangifte berekent u wat er voor u valt te winnen door geld tijdelijk op een spaarrekening te parkeren c.q. door minder "rood" te staan. Dit totaalvoordeel kunt u realiseren door een kwartaalaangifte te vergelijken met een maandaangifte voor uw aangifte BTW. Nogal wat bedrijven kunnen kiezen tussen maandaangifte en kwartaalaangifte. Deze Rekentool Berekening Rentevoordeel BTW-aangifte berekent voor u het financiele voordeel van kwartaalaangifte ten opzichte van maandaangifte. Klik hier voor meer informatie en aanmelden

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief


Share |

Loonbelasting afdragen: Uw werkgeversplichten bij afdragen Loonbelasting
Fiscale Regelingen: Welke fiscale regelingen zijn er voor het MKB?
Kosten Aftrek: Hoe zit het met de Fiscale Aftrek van uw Kosten?
Loonheffing voor werkgever: Bereken zelf uw loonheffing
Goede Vermogensopbouw DGA van belang voor Pensioen
Werkt uw vrouw mee in uw bedrijf? Zorg voor belastingbesparing
Fiscale oudedagsreserve (FOR): zorg voor voldoende liquide middelen
Gescheiden? Hoe zit het dan met de verdeling van ouderdomspensioen?
Over Goodwill - Fiscale aspecten van goodwill
Middeling voor de belasting - Wat is middeling?

Gratis welkomstgeschenk

Als nieuwe gebruiker van de Digitale Ondernemer ontvangt u de software Prognoses & Jaarcijfers (ontwikkeld i.s.m. Deloitte) helemaal gratis! (winkelwaarde € 79,-)

(*) U ontvangt het welkomstgeschenk na betaling van het abonnementsgeld. Dit aanbod is niet geldig bij het kennismakingsabonnement.