Laatste Artikelen
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Zwangerschapsverlof voor uw werkneemster: Hoe berekent u het Zwangerschapsverlof?

Uw werkneemster heeft recht op minstens zestien weken zwangerschapsverlof en bevallingsverlof. Hoe lang de verlofperiode feitelijk duurt, is afhankelijk van de datum waarop uw baby daadwerkelijk wordt geboren.

Datum ingaan zwangerschapsverlof
De datum waarop het zwangerschapsverlof ingaat, is afhankelijk van de datum waarop uw werkneemster denkt te bevallen. Deze kan vanaf zes weken voor de vermoedelijke bevallingsdatum verlof opnemen. In ieder geval vier weken voor de dag na de vermoedelijke bevallingsdatum.

Bevallingsverlof
Uw werkneemster heeft na de bevalling altijd recht op minstens tien weken bevallingsverlof. Ook al wordt uw baby later geboren dan verwacht.

Baby te vroeg geboren
Een voorbeeld: uw werkneemster is zes weken voor de vermoedelijke bevallingsdatum gestopt met werken. De baby wordt een week te vroeg geboren. Uw werkneemster heeft dan vijf weken zwangerschapsverlof en elf weken bevallingsverlof. In totaal dus zestien weken verlof.Baby te laat geboren
Stel: uw werkneemster is zes weken voor de vermoedelijke bevallingsdatum gestopt met werken. De baby is twee weken na deze datum geboren. Uw wekneemster heeft dan recht op acht weken verlof voor de bevalling en tien weken erna. In totaal heeft u dus achttien weken verlof.

Uw werkneemster is vier weken voor de vermoedelijke bevallingsdatum gestopt met werken. De baby wordt twee weken na deze datum geboren. Uw werkneemster heeft dan recht op zes weken verlof voor de bevalling en twaalf weken erna. In totaal heeft uw werkneemster dus achttien weken verlof.

Meerlingen
Ook voor meerlingen is het recht op zwangerschapsverlof en bevallingsverlof minstens zestien weken: het verlof geldt niet per kind.

Zelf de Verlofperiode van uw Werkneemster berekenen?
Meld u aan als gebruiker van de Personeelstool voor Leidinggevenden. Dat is een portal met meer dan honderd rekenmodellen, digitale boeken en rapporten speciaal voor leidinggevende ondernemers en voor adviseurs uit het MKB. U krijgt bijvoorbeeld toegang tot een Rekenmodel Berekening Zwangerschapsverlof waarmee u op basis van een aantal in te vullen gegevens een zwangerschapsperiode kunt berekenen.
Klik hier voor meer informatie en aanmelden

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief


Share |

Loonkosten: Wat zijn voor de Werkgever de loonkosten van een Werknemer?
Salarisindicatie: Hoeveel Salaris moet mijn werknemer verdienen?
Vakantieplanning: Zorg voor goede vakantieplanning van uw Werknemers
Personeelsrooster: Hoe maakt u een goed Personeelsrooster?
Personeelskosten: Wat zijn belangrijke onderdelen Personeelskosten?
Loonafspraak met uw werknemer: Netto Loonafspraak mogelijk?
Vakantiekrachten aannemen: Aandachtspunten aannemen Vakantiekrachten
Zwangerschap en Uitkering: Hoe toepassen regeling Uitkering bij zwangerschapsverlof ?
Salariskosten berekenen: hoe berekent u de salariskosten van uw werknemer?
Verzuimkosten - Hoe berekent u uw Verzuimkosten?

Als nieuwe gebruiker van de Digitale Ondernemer ontvangt u de software Prognoses & Jaarcijfers (ontwikkeld i.s.m. Deloitte) helemaal gratis! (winkelwaarde € 79,-)

(*) U ontvangt het welkomstgeschenk na betaling van het abonnementsgeld. Dit aanbod is niet geldig bij het kennismakingsabonnement.