Laatste Artikelen
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Kredietbeoordeling: Zorg voor goede voorbereiding bij uw Kredietaanvraag

Voordat een bank of financieringsmaatschappij tot kredietverstrekking overgaat, zal zij de plannen voor expansie, start of groei toetsen en de kredietwaardigheid beoordelen. Waar kijkt een bank zoal naar? Hoe ziet het met de kredietbeoordeling.?

Onderzoek wijst uit dat ongeveer de helft van alle ondernemers moeizaam krediet bij de bank krijgen. Een belangrijke oorzaak hiervan is dat ondernemers zich heel slecht voorbereiden op de kredietaanvraag. Banken zijn gebonden aan allerlei interne regels waardoor ze vaak risicomijdend opereren. Met als gevolg een te weinig creatief meedenken met de klanten.

Een slechte voorbereiding op een kredietaanvraag is echter door ondernemers te veranderen. Ondernemers die een kredietaanvraag willen doen bij een bank, wordt geadviseerd om zijn of haar kansen in de markt goed te analyseren. Een ondernemer die zijn kansen in de markt goed analyseert, komt sterker naar voren dan een entrepreneur die aangeeft dat hij door de crisis hulp nodig heeft. En, omdat banken werken met zogenoemde risicokwalificaties kunnen ondernemers ervoor zorgen dat ze door een goede marktanalyse een zo goed mogelijke beoordeling krijgen.

Aandachtspunten bij een Kredietaanvraag
Gaat u een krediet aanvragen, bereid u dan goed voor op het gesprek. Maak gebruik van de vele Tools en de Informatie die beschikbaar is. Verzamel de voor de kredietaanvraag benodigde informatie en bepaal uw omzetbudget voor dit jaar. Zorg voor een goede contactpersoon binnen de bank en bepaal wat de invloed is van de voorgenomen investering op uw financiële situatie. Schat uw onderhandelingspositie in en laat u goed adviseren door een onafhankelijk adviseur.

Tools bij Kredietaanvraag

Heeft u behoefte aan ondersteuning bij uw kredietaanvraag en de voorbereiding van uw kredietaanvraag? Meld u aan als gebruiker van Tools voor Financiële Zaken en maak gebruik van verschillende nuttige financiele Rekenmodellen en Scans voor een Kredietaanvraag. Het vergroot uw kans op een kredietaanvraag aanzienlijk.
Klik hier voor meer informatie en aanmelden

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief


Share |

Liquiditeitsbegroting: Het belang van een Liquiditeitsbegroting
Financieel Management: Let op uw financiŽle risico
Liquiditeitsbegroting: Maak regelmatig een Liquiditeitsbegroting
Salariskosten: Wat zijn voor de werkgever de Salariskosten van een Werknemer?
Jaarrekening lezen: Hoe haalt u informatie uit uw jaarrekening?
Kostenbesparing: Suggesties voor kostenbesparing in uw bedrijf
Cashflow - Hoe zorgt u voor verbetering van uw Cashflow?
Aanvragen Krediet: Waarop moet u letten bij Kredietaanvraag?
Exploitatiebegroting: Aandachtspunten bij een Exploitatiebegroting
Besparen op uw bedrijfskosten? Maak een Kostenbesparingsplan

Als nieuwe gebruiker van de Digitale Ondernemer ontvangt u de software Prognoses & Jaarcijfers (ontwikkeld i.s.m. Deloitte) helemaal gratis! (winkelwaarde € 79,-)

(*) U ontvangt het welkomstgeschenk na betaling van het abonnementsgeld. Dit aanbod is niet geldig bij het kennismakingsabonnement.