Laatste Artikelen
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Loonstaat: Jaarlijks aanmaken Loonstaat noodzakelijk

U moet als werkgever aan het begin van elk jaar voor iedere werknemer afzonderlijk een loonstaat aanleggen. Op de loonstaat moet u vastleggen welke betalingen aan de werknemer worden verstrekt.

Jaarlijks een loonstaat maken
De gegevens die van belang zijn voor de loonheffingen van een werknemer, moeten worden vastgelegd. Hiertoe dient de loonstaat. Per werknemer moet ieder jaar een loonstaat worden bijgehouden. Deze moet worden aangelegd vóór de eerste loonbetaling aan de werknemer.Op de loonstaat staan de persoonlijke gegevens van de werknemer, zoals naam, adres, maar ook de omvang van verschillende loonbegrippen (premieloon, fiscaal loon e.d.), enige aftrekposten en de loonheffingskorting. De loonstaat kan vervolgens voor ieder aangiftetijdvak dienen als uitgangspunt voor het invullen van de aangifte en na afloop van het jaar kunnen enkele totaalbedragen van de loonstaat worden gebruikt voor de jaaropgave die de werkgever aan iedere werknemer moet verstrekken. Verder lezen...

Model Loonstaat
Wilt u gebruik maken van een Model van de loonstaat en daarnaast nog vele andere Rekenmodellen en andere Modellen voor uw administratie, financiën, enzovoort. Meld u dan aan als gebruiker van de portal Tools voor Financiële Zaken. Klik hier voor meer informatie en aanmelden

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief


Share |

Kasboek - Hoe werkt u op juiste manier met een Kasboek?
Actief debiteurenbeheer: Regel uw debiteurenbeheer juridisch safe
Actief Debiteurenbeheer: Ga actief achter uw debiteuren aan!
Boekhouden met Excel: Hoe pakt u dat aan?

Gratis welkomstgeschenk

Als nieuwe gebruiker van de Digitale Ondernemer ontvangt u de software Prognoses & Jaarcijfers (ontwikkeld i.s.m. Deloitte) helemaal gratis! (winkelwaarde € 79,-)

(*) U ontvangt het welkomstgeschenk na betaling van het abonnementsgeld. Dit aanbod is niet geldig bij het kennismakingsabonnement.