Laatste Artikelen
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Boekhouden met Excel: Hoe pakt u dat aan?

Wilt u starten als ondernemer dan moet u een administratie bijhouden. Tijdens het boekhouden houdt u bij wat uw inkomsten en uitgaven zijn op papier en op de rekening. De boekhouding heeft u nodig zowel voor de aangifte van uw inkomstenbelasting als voor de afdracht van de BTW. Is uw boekhouding niet al te ingewikkeld, dan kunt u ook in Excel uw boekhouding bijhouden. Een duur boekhoudpakket is dan niet nodig.


Boekhouden en BTW
Als u een eigen zaak hebt, bent u verplicht om een BTW boekhouding. Als u wilt starten zonder personeel of al enige tijd een eenmanszaak zonder personeel heeft en een niet al te ingewikkelde administratie dan kunt u ook uw BTW-afdracht berekenen via Excel. Speciaal voor startende ondernemers zijn er verschillende Excel sjablonen voor het boekhouden beschikbaar.Aanmelden als gebruiker van de portal Tools voor Financiële Zaken
Wilt u gebruik maken van een van de aangeboden Excel-documenten of wilt u gebruik maken van een Digitaal kasboek of een methode om zelf een boekhouding op te zetten, meld u dan aan als gebruiker. U krijgt dan tevens toegang tot meer dan tweehonderd modellen op onder meer financieel en fiscaal gebied. Ideaal voor ondernemers uit het MKB! Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief


Share |

Kasboek - Hoe werkt u op juiste manier met een Kasboek?
Actief debiteurenbeheer: Regel uw debiteurenbeheer juridisch safe
Actief Debiteurenbeheer: Ga actief achter uw debiteuren aan!
Loonstaat: Jaarlijks aanmaken Loonstaat noodzakelijk

Gratis welkomstgeschenk

Als nieuwe gebruiker van de Digitale Ondernemer ontvangt u de software Prognoses & Jaarcijfers (ontwikkeld i.s.m. Deloitte) helemaal gratis! (winkelwaarde € 79,-)

(*) U ontvangt het welkomstgeschenk na betaling van het abonnementsgeld. Dit aanbod is niet geldig bij het kennismakingsabonnement.