Laatste Artikelen
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Adviezen bij bedrijfsaankoop: Goed voorbereid bij het kopen van een bedrijf

Als ondernemer denkt u voortdurend aan uw toekomst. Een overname kan onderdeel zijn van uw groeistrategie. Het zoeken naar een passende onderneming is dan de eerste logische stap. Bij aan- of verkoop van een onderneming speelt de waardebepaling een zeer grote rol. Denkt u erover om een bedrijf over te nemen of uw bedrijf te laten groeien door de aankoop van een onderneming. Let dan op de volgende adviezen.

Stel een duidelijk profiel op van het bedrijf dat u zoekt . Neem in het door u te maken profiel in elk geval op de samenwerkingsvorm, het markt- en/of bedrijfstakprofiel, de activiteiten en bedrijfscultuur, de omvang en de financiële criteria.

Kijk goed naar de markt en zoek informatie over potentiële kandidaat-ondernemingen. Denk hierbij aan vragen als hoe aantrekkelijk de bedrijfstak is en wat belangrijke drijfveren zijn om in dez bedrijfstak te investeren. Lees branche-informatie, jaarverslagen, publicaties, verkoopbrochures en productcatalogi, vaktijdschriften en vakbeurzen.

Gebruik uw verstand en wees vooral tactvol. Het is moeilijk in te schatten in welke mate kandidaten geïnteresseerd zijn in een bedrijfsovername. Schakel een adviseur of bevriende zakenrelatie in als u uw eigen identiteit in de eerste fase van de voorbereidingen nog niet wilt prijsgeven. Zorg ervoor dat u van belangrijke partijen (bijvoorbeeld financiers!) weet hoe zeker hun deelname is.

Onderhandelen is geven en nemen. Wat is de waarde van een bedrijf. Het precieze antwoord is nooit te geven. Niet alleen winst- en verliescijfers zijn belangrijk. Ook goodwill speelt bijvoorbeeld een rol. Of de vraag hoe graag u het bedrijf wilt hebben. Dit soort vragen heeft invloed op de transactiesom. Die kan tijdens de onderhandelingen nog worden bijgesteld als nieuwe informatie beschikbaar komt.

Relateer de koopsom die u wilt betalen aan toekomstige bedrijfsresultaten. Bij de onderhandelingen over de transactievoorwaarden komt de wijze van betaling aan de orde. Als het goed gaat met het bedrijf, kunt u kiezen voor een 'earn out', oftewel een uitgestelde betaling. De nabetaling doet u uit de toekomstige resultaten.

Neem voldoende garanties en een claimprocedure op in het contract. Fiscale, balans- en milieugaranties kunnen belangrijk zijn. Zorg voor voldoende garanties en een duidelijke claimprocedure in het contract. Raadpleeg altijd een ervaren en deskundig jurist zodat u later niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Denk na over een mogelijke integratie met uw huidige onderneming. Het kan zijn dat u het over te nemen bedrijf wilt integreren met een bestaand bedrijf. Bij een strategische overname is het verstandig om rekening te houden met een 'integratieperiode' van beide ondernemingen. Installeer een projectgroep die verantwoordelijk is voor de samenwerking en zorg voor een goed gestructureerd plan.

Bepaal de strategie van uw bestaande onderneming. Als u een onderneming hebt en wilt groeien door een bedrijfsovername bepaal dan eerst welke richting u met uw onderneming op wilt en op welke manier: door zelfstandige groei of door acquisities.

Zoek via verschillende wegen. Beperk het aantal kandidaten waarmee u voor een overname gaat praten en onderhandelen. Twee tot drie is een goed aantal om het geheel beheersbaar te houden. Gebruik bij uw zoektocht naar potentiële verkopers verschillende kanalen, zoals fusie- en overnamebureaus, banken, adviesbureaus en accountants. Kijk ook op internet naar geschikte websites voor bedrijfsovernames.


Meld u aan als gebruiker van de portal Tools voor Financiële Zaken
Als overnemende partij is het uiterst belangrijk dat u goed beslagen ten ijs komt. De portal Tools voor Financiële Zaken biedt u vele praktische financiële tools, rekenmodellen, Scans, E-boeken en Onderzoeksrapporten. Onder meer over het thema van aan- en verkoop van bedrijven.
Klik hier om u aan te melden

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief


Share |

Plannen voor bedrijfsverkoop? Adviezen voor Bedrijfsverkoop
Goodwill bepalen? Hoe om te gaan met goodwill

Gratis welkomstgeschenk

Als nieuwe gebruiker van de Digitale Ondernemer ontvangt u de software Prognoses & Jaarcijfers (ontwikkeld i.s.m. Deloitte) helemaal gratis! (winkelwaarde € 79,-)

(*) U ontvangt het welkomstgeschenk na betaling van het abonnementsgeld. Dit aanbod is niet geldig bij het kennismakingsabonnement.