Laatste Artikelen
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Uw bedrijf kredietwaardig? Gebruik het Rekenmodel Kredietwaardigheid Bedrijf

Een krediet krijg je als ondernemer niet zomaar. Voordat uw bank u een krediet zal toekennen, kijkt een bank eerst naar onder meer uw groeiplannen en naar de kredietwaardigheid van uw bedrijf. Wat komt er zoal kijken bij een beoordeling door de bank van uw kredietwaardigheid?

Beoordeling van uw kredietwaardigheid
Bij de beoordeling van de kredietwaardigheid van uw bedrijf komen niet uitsluitend uw financiën ter sprake. Een bank kijkt ook naar zaken als het profiel van u als ondernemer, hoe kijkt u aan tegen uw branche en uw markt en hoe pakt u het ondernemen aan? Het gaat bij kredietwaardigheid om zekerheid op de lange termijn. 

Kredietwaardigheid en uw cijfers
Bij het beoordelen van de kredietwaardigheid van uw bedrijf zal de bank ook kijken naar de cijfers van uw onderneming, inclusief de toelichting en onderbouwing. Geef de bank daarbij een reëel beeld van de werkelijkheid van uw bedrijf. Als het gaat om de kredietwaardigheid van een bedrijf dan hoort daar meestal bij dat een bedrijf niet alleen maar groei vertoont. Belangrijker bij het beoordelen van de kredietwaardigheid van uw bedrijf dat u als ondernemer laat zien wat u hebt gedaan om risico's te beperken en gevaren te weerstaan.
 
Beoordelen kredietwaardigheid en de financiële parameters
Hoe kredietwaardig is uw onderneming in de ogen van de bank? De kredietwaardigheid van uw bedrijf hangt samen met de beschikbare activa, de rentabiliteit, de solvabiliteit en de prognoses. De bank wil weten in het kader van een kredietaanvraag welke activa (bedrijfsbezittingen) het bedrijf heeft. En natuurlijk ook hoeveel vreemd vermogen in het bedrijf zit. In het kader van de kredietwaardigheid kijkt een bank ook de rentabiliteit (winstgevendheid) van uw bedrijf de afgelopen jaren. Tot slot kijkt een bank voor de beoordeling van de kredietwaardigheid ook naar de solvabiliteit van uw bedrijf. Dat is uw Eigen vermogen gedeeld door het totaal vermogen keer 100 %). In de meeste gevallen is een solvabiliteit van minimaal 25 procent gewenst. 

 

Direct met dit onderwerp aan de slag?
Wilt u aan de slag met dit onderwerp en heeft u behoefte aan handige tools om u daarbij te helpen? 

Meld u dan aan als gebruiker van de portal De Digitale Ondernemer

Dit is een portal met meer dan duizend verschillende Rekenmodellen, Checklists, Stappenplannen en Whitepapers over alle onderwerpen die voor een ondernemer/werkgever van belang zijn.

Meld u zich aan, dan kunt u direct met het onderwerp uit dit artikel aan de slag. Namelijk met de Tool Rekenmodel Kredietwaardigheid van uw Bedrijf 


Klik hier voor meer informatie


Klik hier om u direct aan te melden
 als gebruiker van de portal De Digitale Ondernemer en ontvang de software Prognoses en Jaarcijfers (winkelwaarde: 79 euro excl. BTW) helemaal gratis! 

 

Advies en hulp nodig van een deskundig bedrijfsjurist?

Heeft u als werkgever en/of opdrachtgever behoefte aan deskundige juridische ondersteuning?

Bijvoorbeeld op het gebied van:
- Het werken met Model- en Voorbeeldovereenkomsten (Opvolger van de VAR)
- Het aannemen of ontslaan van personeel;
- Een voorgenomen reorganisatie;
- Het bepalen van uw personeelsbeleid.

Neem dan contact op met mr. J.B. Mulder van Groenendaal Juridisch Advies B.V. te Hilversum.

Hij geeft u praktisch advies, gericht op concreet resultaat tegen een betaalbaar tarief. 


Tevens kunt u gebruik maken van een speciaal kostenloos Juridisch Spreekuur voor Ondernemers


U kunt bellen met (T) 035 6 83 65 43 / 06 55 33 15 13

Kijk voor meer artikelen en informatie op www.groenendaal.nu

 

 

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief


Share |

Groeistrategie in het MKB: Wat komt kijken bij Groei van uw Bedrijf?

Gratis welkomstgeschenk

Als nieuwe gebruiker van de Digitale Ondernemer ontvangt u de software Prognoses & Jaarcijfers (ontwikkeld i.s.m. Deloitte) helemaal gratis! (winkelwaarde € 79,-)

(*) U ontvangt het welkomstgeschenk na betaling van het abonnementsgeld. Dit aanbod is niet geldig bij het kennismakingsabonnement.