Laatste Artikelen
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Acquisitie: Maak jaarlijks een Acquisitieplan

Acquisitie heeft als belangrijkste commerciële betekenis het proberen om iemand te laten kopen of doen. In de praktijk gaat het bij acquisitie om het verwerven of verkrijgen van nieuwe opdrachten. Daarnaast 
is er in de financiële wereld sprake van acquisitie als het gaat om het aankopen of overnemen van aandelen of bedrijven.
 

Waar draait het om bij acquisitie?
Acquisitie is voor ieder bedrijf en dus ook voor uw bedrijf van levensbelang. Met een goed doordachte acquisitiestrategie werkt u continu aan het opbouwen van nieuwe klantrelaties.

Bij een actieve acquisitei droogt uw handel nooit op en zult u de concurrentie altijd een stap voor blijven. De kracht van goede verkopers is dat zij het belang van acquisitie dagelijks inzien. Zij bezitten als het goed is een sterke overtuigingskracht, goede argumentatie en de capaciteit om de behoefte van de prospect te kunnen bepalen.

Hoe acquisitie aanpakken in de praktijk?
U kunt acquisitie plegen op basis van leads (bijvoorbeeld een prospect die informatie op heeft gevraagd) of op prospect die je nog nooit hebt gesproken. Dat laatste heet koude acquisitie.
 
Telefonische acquisitie
Het ongevraagd en onverwacht benaderen van voor u onbekende klanten heet koude acquisitie. Koude acquisitie gebeurt vaak telefonisch omdat dit de snelste en meest effectieve manier is. U belt een potentiële klant, vraagt hem of haar of er interesse is. En vervolgens maakt u een afspraak of sluit u bij acquisitie direct een deal.

Acquisitie is lastiger dan u denkt
Het grote nadeel van koude acquisitie is dat veel bedrijven en particulieren er niet op zitten te wachten. Alleen de beste verkopers weten succesvol te zijn met koude acquisitie. U kunt als verkoper daarom beter ook andere vormen van acquisitie inzetten. 

Wilt u weten welke andere vormen van Acquisitie dat zijn en wilt u de beschikking hebben over een Rekenmodel Acquisitieplanning?

Meld u dan aan als gebruiker van de portal De Digitale Ondernemer. Een portal met meer dan duizend handige Tools. Zoals rekenmodellen, checklists, Scans en Rapporten. Handig voor iedere ondernemer en iedere adviseur! 

Gebruiksportal De Digitale Ondernemer

Vele Handige Tools voor de belangrijkste bedrijfsthema’s: Direct tot uw beschikking!

(Rekenmodellen, Scans, Checklists, Stappenplannen, E-books, enzovoort)


Bent u ondernemer, accountant, boekhouder of adviseur?

En wilt u direct beschikken over deze handige Tools?

Meld u zich dan aan voor de portal  De Digitale Ondernemer


Nieuwe gebruikers voor een jaar ontvangen geheel gratis de
 Software Prognoses en Jaarcijfers (t.w.v. € 79,- excl. BTW, ontwikkeld in samenwerking met accountantskantoor BDO).

Klik hier  om u direct aan te melden als gebruiker.

Klik hier  voor meer informatie.

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief


Share |

Omzet Verhogen: Hoe kunt u uw Omzet Verhogen?

Gratis welkomstgeschenk

Als nieuwe gebruiker van de Digitale Ondernemer ontvangt u de software Prognoses & Jaarcijfers (ontwikkeld i.s.m. Deloitte) helemaal gratis! (winkelwaarde € 79,-)

(*) U ontvangt het welkomstgeschenk na betaling van het abonnementsgeld. Dit aanbod is niet geldig bij het kennismakingsabonnement.