Laatste Artikelen
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Middeling voor de belasting - Wat is middeling?

Middeling is een mogelijkheid bij de Belastingdienst om grote verschillen in uw belastbaar inkomen te verkleinen. Dat is gunstig voor u omdat u dan netto minder belasting betaalt.

Hoe werkt middeling?
Bij middeling telt u de inkomens uit werk en woning van 3 aaneengesloten jaren op. De uitkomst deelt u daarna door 3. Over de uitkomst daarvan - het gemiddelde inkomen - berekent u per jaar opnieuw de belasting.

Zijn de nieuwe belastingbedragen lager dan de oude belastingbedragen? Dan kunt u een belastingteruggaaf krijgen. U komt voor een belastingteruggaaf in aanmerking als u voldoet aan een aantal voorwaarden.Hoe vraagt u middeling aan?
Om middeling te kunnen aanvragen stuurt u een schriftelijk verzoek naar de Belastingdienst. U kunt uw belasting- of douanekantoor vinden met behulp van het hulpmiddel Adressen belasting- en douanekantoren. In uw brief verzoekt u om middeling toe te passen over 3 aaneengesloten hele kalenderjaren. Ook maakt u een berekening van de belastingteruggaaf. Deze berekening stuurt u mee met uw schriftelijke verzoek.


Op zoek naar meer uitleg en informatie?
Wilt u een adviesfilm zien over dit onderwerp of over vele andere onderwerpen voor Ondernemers? Meld u dan aan als gebruiker van de portal Adviesfilms voor Ondernemers. Dit is een portal met vele honderden korte adviesfilms over nagenoeg alle bedrijfsthema's. Zoals financieel. fiscaal, Personeel, Sales en Management.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief


Share |

Loonbelasting afdragen: Uw werkgeversplichten bij afdragen Loonbelasting
Fiscale Regelingen: Welke fiscale regelingen zijn er voor het MKB?
Kosten Aftrek: Hoe zit het met de Fiscale Aftrek van uw Kosten?
Loonheffing voor werkgever: Bereken zelf uw loonheffing
Btw-aangifte per kwartaal geeft u rentevoordeel en scheelt tijd
Goede Vermogensopbouw DGA van belang voor Pensioen
Werkt uw vrouw mee in uw bedrijf? Zorg voor belastingbesparing
Fiscale oudedagsreserve (FOR): zorg voor voldoende liquide middelen
Gescheiden? Hoe zit het dan met de verdeling van ouderdomspensioen?
Over Goodwill - Fiscale aspecten van goodwill

Gratis welkomstgeschenk

Als nieuwe gebruiker van de Digitale Ondernemer ontvangt u de software Prognoses & Jaarcijfers (ontwikkeld i.s.m. Deloitte) helemaal gratis! (winkelwaarde € 79,-)

(*) U ontvangt het welkomstgeschenk na betaling van het abonnementsgeld. Dit aanbod is niet geldig bij het kennismakingsabonnement.