Laatste Artikelen
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Subsidies voor het MKB - Welke subsidiemogelijkheden?

De overheid wil het opstarten van nieuwe ondernemingen en het ontwikkelen van bestaande bedrijven stimuleren. Als ondernemer kunt u in aanmerking komen voor subsidies. U zult hier echter zelf achteraan moeten gaan. Het is daarom belangrijk om te bekijken welke subsidies er zijn en voor welke subsidies uw bedrijf in aanmerking komt.

Welke subsidies zijn er?
Er zijn ruim 300 soorten subsidies die speciaal op ondernemers gericht zijn. Dit kunnen provinciale, nationale of Europese subsidies zijn. Hoe meer vernieuwend u als ondernemer bent, des te meer regelingen er zijn waar u aanspraak op kunt maken.

Over het algemeen komt u of uw bedrijf voor subsidie in aanmerking als u zich richt op het ontwikkelen van nieuwe producten, het verminderen van uitstoot van schadelijke stoffen, investeringen in energiebesparing en het samenwerken met bedrijven in minder ontwikkelde landen.

Let op de volgende aanbevelingen 
- Vraag subsidie aan voordat u met iets nieuws begint. Als een product eenmaal is ontwikkeld, krijgt u geen subsidie meer. U krijgt altijd subsidie op basis van gemaakte kosten. Houd rekening met aanvraagtermijnen.

- De meeste subsidieregelingen werken met een inschrijfperiode. Dien uw aanvraag tijdig in.

- Voor vrijwel alle subsidieregelingen is het noodzakelijk dat u een projectadministratie bijhoudt. Vaak is een accountantscontrole noodzakelijk.

- U kunt uw subsidieaanvraag ook elektronisch indienen bij SenterNovem. Deze service is 24 uur per dag beschikbaar. 

Zoeken naar de juiste subsidie? Meld u aan als gebruiker van de portal Tools voor Financiële zaken.
Bekijk welke subsidies er zijn en zoek via de voor u beschikbare Subsidietool voor welke subsidies uw bedrijf in aanmerking kan komen. Meld u zich aan als gebruiker van Tools voor Financiële Zaken dan kunt u direct gebruik maken van vele financiële rekenmodellen, e-books en MKB-onderzoeksrapporten. Waaronder een Digitale Subsidietest voor Ondernemers waarmee u via het beantwoorden van een aantal vragen snel kunt bepalen waar uw subsidiekansen liggen.
Klik hier voor meer informatie en aanmelden

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief


Share |

Subsidies voor Ondernemers zoeken - Gebruik de Subsidie Tool

Gratis welkomstgeschenk

Als nieuwe gebruiker van de Digitale Ondernemer ontvangt u de software Prognoses & Jaarcijfers (ontwikkeld i.s.m. Deloitte) helemaal gratis! (winkelwaarde € 79,-)

(*) U ontvangt het welkomstgeschenk na betaling van het abonnementsgeld. Dit aanbod is niet geldig bij het kennismakingsabonnement.