Laatste Artikelen
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Kasboek - Hoe werkt u op juiste manier met een Kasboek?

Als u onderneemt met contant geld, is een kasboek noodzakelijk voor uw financiële huishouding en een verplicht onderdeel van uw administratie. Een kasboek maakt onderdeel uit van uw administratie, als u onderneemt met contant geld.

Kasboek voor contante uitgaven
De meeste kosten van uw bedrijf, zoals de kosten van huisvesting en energie voor uw bedrijf, betaalt u via uw bank. Het is echter aan te bevelen om een kasboek bij te houden voor uw contante ontvangsten en uitgaven.

Kasboek en pinbetalingen
Pinbetalingen hoeft u op zich niet in uw kasboek te verantwoorden omdat deze bedragen op uw bankrekening worden ontvangen, dan wel via uw bankrekening worden betaald. U kunt daarnaast ook geld van uw bankrekening halen en in uw kas storten of geld uit uw kas halen en op uw bankrekening storten. De bon van deze geldopname, dan wel storting, dient u bij uw kasboek te bewaren en in te schrijven.

Omgaan met een kasboek: regelmaat belangrijk
Hoe vaak u uw kasboek moet bijhouden, is afhankelijk van het aantal kasuitgaven dan wel -ontvangsten. Het best kunt u uw kasboek regelmatig bijhouden, omdat na verloop van een langere periode het probleem kan ontstaan van een zogenoemde negatieve kas. 

Belangrijk met betrekking tot uw kasboek
Het kasboek begint met het eindsaldo van de voorgaande periode van het kasboek. Het kasboek eindigt met een gecontroleerd eindsaldo. Privéstortingen en -opnamen dienen in uw kasboek te worden verwerkt.

Bijhouden Kasboek
Gaat er veel contant geld om in uw bedrijf dan is het aan te raden om iedere dag het kasboek bij te werken. Zo voorkomt u  fouten. Ook als u niet dagelijks met cash geld in aanraking komt, is het goed om op zijn minst één keer per kwartaal uw kasboek bij te werken. Langere periodes ertussen zorgen ervoor dat je bonnetjes kwijtraakt of vergeet op te geven. 

Portal Tools voor Financiële Zaken

Heeft u de behoefte aan een Digitaal Kasboek en meer informatie over het inrichten van een kasboek en het omgaan met een kasboek? Meld u dan aan als gebruiker van de portal Tools voor Financiële Zaken. U krijgt dan de beschikking over verschillende soorten Digitale Kasboeken (van beknopt tot zeer uitgebreid), naast rekentools en modellen om goed met een digitaal kasboek om te gaan.
Klik hier voor Meer informatie en Aanmelden

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief


Share |

Actief debiteurenbeheer: Regel uw debiteurenbeheer juridisch safe
Actief Debiteurenbeheer: Ga actief achter uw debiteuren aan!
Boekhouden met Excel: Hoe pakt u dat aan?
Loonstaat: Jaarlijks aanmaken Loonstaat noodzakelijk

Gratis welkomstgeschenk

Als nieuwe gebruiker van de Digitale Ondernemer ontvangt u de software Prognoses & Jaarcijfers (ontwikkeld i.s.m. Deloitte) helemaal gratis! (winkelwaarde € 79,-)

(*) U ontvangt het welkomstgeschenk na betaling van het abonnementsgeld. Dit aanbod is niet geldig bij het kennismakingsabonnement.